Om racen

 


Racerepræsentantens beskrivelseRacens historie
Skye Terrierens racenavn er opstået fra ø gruppen Isle Of Skye, som befinder sig ved Nordvest kysten af Skotland. Det er den største gruppe af øer, af den samlede ø gruppe, kendt som Inner Hebrides.

Skye Terrieren 

Racen er kendt som den ældste Skotske Terrier race, idet man har beviser på, at tilbage til det fjortende århundrede eksisterede racen. Det er almindeligt kendt, at Skye Terrieren blev fremavlet som en blanding af lokale Skotske hunde og spanske skødehunde med lange, silkebløde pelse. Disse spanske hunde menes, at være delvis overlevende hunde fra skibsforlis, samt delvis gaver købmænd imellem. Men racen har også andre aner i sig og seneste studier synes, at have beviser for, at vikingerne i deres plyndringstogter og senere bosættelser af Inner Hebrides, har medbragt bla. Drever ligende hunde, som muligvis også er iblandet.

Racens formål
Oprindeligt blev racen brugt som gravhund, hvor den bla. jagede ræve og grævlinge. Men racen blev også brugt til odderjagt, som gårdhund, der holdt mus og rotter fra dørene, samt som en enestående vagthund, idet dens trofasthed og mod er legendarisk.

Senere, da Dronning Victoria den 1. tog racen til sig, blev den en selskabshund for de højere selskaber i England. I denne periode blev pelsen også længere, idet man havde tjenestefolk til,      at istandgøre hundene.

I dag er Skyen meget værdsat for sin selskab, som både familie-, vagt-, udstillings- samt lydigheds -     og agillityhund.


Racens temperament
Man kan næsten forestille sig, hvordan Skyen er af sind, når man kender dens historie. Den er utrolig sej og hårdfør, og dens mod og trofasthed er legendarisk. I Skotland er der rejst adskellige statuer over Skye Terriers, som fulgte deres ejere, selv ind i døden.

Den mest berømte af alle er, naturligvis Greyfriars Bobby, der vogtede sin herres grav i 14 år !

Dronning Mary af Skotland, havde sin Skye med sig på skafottet da hun blev halshugget. Historien vil vide, at Skyen måtte ligeledes hashugges, idet den ikke ville forlade sin frue.
En Skye Terrier er reserveret af natur, en en - mands - hund, som dog knytter sig stærkt
til familien, er meget værdig i sin opførsel og derfor er Skyen ikke en hund, som kræver de store armbevægelser i sin opdragelse. Den finder sig ganske simpelthen ikke i,
at blive opdraget med hårde metoder.

Motions - og stimuleringsmæssigt, vil din Skye have godt af en god gåtur hver dag i naturen. Desuden er lydighed og agillity anbefalelsesværdigt, idet du vil erfare, at din Skye har det sjovt og er meget lærenem.


3 dejlige hvalpe på ca. 4 mdr - klar til verdenen


Racens udseende
En Skye Terrier er lang og lavtbygget, mindst dobbelt så lang, som høj og med en overdådig pels. Den har enten oprejste ører, eller dropører ( en mere sjælden variant ). Længden er ca.110 cm og højden ca. 26 cm. Vægten er mellem 12 - 18 kg. Farven kan variere fra creme over i sølv til sort. Brun er en diskvalificerende farve.

Pelsen er udover Skyens temperament, det smukkeste. Man skal, for at holde sin Skye smuk og sund, børste den grundigt med kam og børste ugentligt. Man kan også vaske sin Skye så ofte man orker, så længe man bruger en kvalitetshundeshampoo og balsam. Tænder, ører og negle kigges efter og plejes, når man alligevel soignerer denHvalpelisten.dk

Her får du et overblik over aktuelle hvalpekuld samt adgang til nogle af Danmarks dygtigste og mest engagerede Terrier opdrættere.

Hvalpelisten.dk ejes og drives af Dansk Terrier Klub.